Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Egy verseny a sportbarátság elmélyítéséért

Káposztás Vivien- 2016.10.25. 17:49
681
Futsal kupát rendeznek Veszprémben október 28 és 31 között a Március 15. úti csarnokban.
 

A kupa célja, a futsal sportág népszerűsítése, újabb tehetségek felkutatása, a sportbarátság és a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése.

Ugyanis Veszprémben kívül, Észtország, Felvidék, Erdély és Lengyelország is részt vesz csapataival a versenyen.

A sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, hogy bár a veszprémi futsal klub még nem rendelkezik nagy múlttal, mégis sikerként könyvelhető el, hogy már 5. alkalommal szervezik meg a tornát, melyen 2 veszprémi utánpótlás csapat és 4 testvérvárosból érkező együttes is részt vesz a 2004 után született fiataljaikkal.

Tartu város csapata exkluzív vendégként élvezheti majd városunk szeretetét, mivel ők még nem vettek részt ilyen tortán, a többi csapat pedig már visszatérő szereplő.

A verseny célja a Finnugor Kulturális Főváros részeként az, hogy ne csak a kultúrában, hanem a sportban is elmélyüljön a barátság és az együttműködés.

Rajki Tamás ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az észt vendégeknek külön városnézést, balatoni kirándulást is szerveznek.

A tornáról senki nem fog üres kézzel távozni, mindenki kap valamilyen ajándékot, a verseny első három helyezettje pedig természetesen érmet, kupát is hazavihet, illetve a torna legjobb játékosát, kapusát, gólkirályát is megválasztják majd, továbbá minden csapat legjobb játékosa és a győztes együttesek edzője is részesül majd díjazásban.

Minden mérkőzés ingyenes látogatható lesz, ezzel is próbálják majd még jobban megszerettetni a sportágat a gyerekekkel.

A versenyt az utánpótlás futsal szabályai szerint bírálják majd. 

Szurkolásra fel!


Hozzászólások