Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.26., szombat (Jusztina)

Ezért maradt ki Iváncsik és Gulyás a keretből

MTI- 2017.01.14. 00:11
1066
A beállók mind maradtak...

Szakmai okok miatt maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott 16 fős keretéből Iváncsik Gergő és Gulyás Péter a franciaországi világbajnokságon - mondta pénteken Debre Viktor edző.

 

Javier Sabaté szövetségi kapitány segítője úgy fogalmazott, kemény döntést kellett hozniuk csütörtökön, de mivel a magyar csapat játéka nem a szélsőkre épül, a két veszprémi kézilabdázót hagyták ki a kötelező keretszűkítéskor.
Hozzátette: elemezték a felkészülési mérkőzéseket, és a mutatott teljesítmények alapján ugyancsak Iváncsik és Gulyás kihagyását tartották indokoltnak. A magyar együttes Iváncsik Gergő kiválásával balszélső nélkül maradt, de mint Debre Viktor elmondta, ezen a poszton a világversenyen újonc tatabányai Juhász Ádám szerepel majd.


Az edző hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott játéka a védekezésre épül, ezért van szükség mind a négy beállóra, akik kivétel nélkül bennmaradtak a keretben.

Gulyás Péter megerősítette, hogy nem hátráltatja sérülés, és taktikai okok miatt maradt ki az együttesből, mivel a belső posztokon szereplő emberekre nagyobb szükség lesz.

A torna során a szövetségi kapitányoknak két lehetőségük van játékoscserével módosítani a keretüket.

A magyar csapat pénteken 17.45-től kezdi meg szereplését Rouenban, a C csoportban. Debre Viktor elmondta, hogy alaposan felkészültek az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes német válogatott játékából, és igyekeznek meglepni ellenfelüket.

A vb-ről még:

 

Hozzászólások