Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Gera élete sikerének tartja az Eb-szereplést

MTI- 2016.06.23. 00:24
319
Gera Zoltán pályafutása legnagyobb sikereként jellemezte a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplését.

 

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

 

 

"Az, hogy a saját hazájáért játszhat az ember, annál nincs felemelőbb" - mondta az MTI érdeklődésére a hosszú karrierje során Európa Liga-döntőt is játszott középpályás, aki arról is beszélt, hogy 37 éves kora ellenére fizikálisan rendben lesz a vasárnapi nyolcaddöntőre, mivel ezúttal csak egy félidőt játszott, így nem volt számára annyira megterhelő a lyoni mérkőzés.
A válogatottban 25. gólját szerző ferencvárosi középpályás nem kívánt a lehetséges ellenfelekkel foglalkozni, mert mint megjegyezte, "aki túl messzire néz, az könnyen megbotlik". Szerinte mindegy is, ki lesz a következő rivális, hiszen csakis erős ellenfél jöhet.

Gera Zoltán (b) és Pintér Ádám szelfizik
Forrás:MTI Fotó: Illyés Tibor
"Hirtelen nem találok szavakat arra, amit itt átéltünk. Mindegy ki és milyen stílusú csapat jön szembe" - mondta örömittasan Szalai Ádám.
"Megmondtam" - jelentette ki mosolyogva az Eb-n először szerephez jutott Korhut Mihály arra emlékeztetve mindenkit, hogy ő vasárnapi sajtótájékoztatóján megjósolta: Magyarország három gólt szerez Portugáliával szemben. "Egyelőre nem tippelnék a nyolcaddöntőre, mivel nem ismerjük az ellenfelet. A lényeg, hogy örülünk a döntetlennek annak ellenére, hogy háromszor is vezettünk".
Juhász Roland a portugálok sztárjáról, Cristiano Ronaldóról úgy nyilatkozott, érezhetően frusztrált volt. Ezt támasztja alá, hogy a Real Madrid meccs emberének választott támadója a kötelező sajtótájékoztatón és az úgynevezett vegyes zónában sem válaszolt az újságírók kérdéseire, utóbbi helyszínen mindössze néhány aláírást osztott ki.
Németh Krisztián szerint kívülről is hatalmas élmény volt a találkozó, amelyet az Eb eddigi legjobbjának nevezett. Elárulta: ő már az első meccs után tudta, hogy ebből az Eb-ből csak pozitívan jöhetnek ki.
"Svédországot jobban szeretném, mert jobban ismerjük őket. De nem féltem a csapatot senkitől" - jelentette ki a lehetséges nyolcaddöntős ellenfeleket latolgatva a Katarban légióskodó csatár, aki a 70. percben állt be a szerdai összecsapáson.

 

Hozzászólások