Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.05., szombat (Vilma)

Igazi szomszédvári focirangadó a Balaton-parton

Offmedia- 2016.11.05. 19:14
931
Igazi szomszédvári rangadó rendeztek a megyei I. osztályban, aminek jó pár éve már nem lehettek szemtanúi a csapatok szimpatizánsai.

Tavaly még két osztály választotta el a csapatokat, a Tihany a megye II. osztályt megnyerve jutott fel, a Füred az NB III. nyugati csoportjából esett ki.

BALATONFÜRED FC- TIHANY FC 3:0 (1:0)

Balatonfüred; 500 néző

Vezette: Nyerges László; assz.: Péntek, Dombi

Balatonfüred FC: Szalkai (88’ Fogarasi) - Aranyi (77’ Reznyák) – Krén – Garics – Emperger - Rapó (70’ Tóth P.) – Kós - Tóth G. – Ódor - Miskei (81’ Pranjko N.) - Mátó (84’ Dani P.)

Vezetőedző: Beszédes Sándor

Tihany FC: Sárdi - Erőss- Stáhl - Nemes G. (68’ Bökő) – Burgyán - Németh- Kovács Á. (84’ Kötél) - Somosi  - Keszei- Gál K. (71’ Kovácsfi) - Nemes Á.

Vezetőedző: Lukács István

Sárga: Aranyi, Miskei ill. Németh, Keszei, Kovácsfi

Jók: Szalkai, Miskei, Rapó, Mátó ill. Stáhl, Nemes, GálIgazi novemberi időjárásban felhős-borús időben vonultak fel a csapatok a remek talajú balatonfüredi focipályára. Szomszédvári rangadóhoz méltóan szép számú közönség látogatott ki a sporttelepre.

A mérkőzés elején jó iramú találkozó kezdett kialakulni, a mezőnyben jobban kezdő Tihany előtt adódtak lehetőségek az első 15 percben. Három tihanyi lövésből kettőt bravúrral kellett kivédeni Szalkai Gábor füredi kapusnak, a második próbálkozást Gál Krisztián játékos eresztette el, lapos lövését a kapus jó reflexszel szögletre hárította. 
Az első füredi lövés a 18. percben érkezett a tihanyi kapura, majd Rapó Csanád került lövőhelyzetbe a 20. percben, de lövése elkerülte a kaput.

Ezután érkezett a hidegzuhany a Tihany számára, mert a Füred megszerezte a vezetést a 25. percben egy bal szélre kidobott labdát középre játszott Aranyi János, majd Mátó Gergő remekül centerezve a 16 méteres és 5 méteres vonal között a labdát átvette, egy védőt elfektetve higgadtan, az akkor már kilépő Sárdi Máté tihanyi kapus felett átpörgetve, a hálóba juttatta a labdát (1-0).

A 26. percben a tihanyi büntetőterületen belül történt jelenet, de a bíró nem látta 11-esnek az esetet és nem ítélt büntetőt.

A 29. percben Gál Krisztián tihanyi játékos szép cselekkel a jobb szélen védőjét megforgatta és a labdát a füredi kapu elé beadta, de Szalkai Gábor nyugodtan lehúzta a beadást. 
A 32. percben a tihanyi Erőss Gergő jobb szélen szépen gyorsított és védőjét lerázva tört be a büntető területre, de a keresztező védők becsúszva tisztáztak az éppen lőni készülő támadó elől.

A 37. percben tihanyi labda érkezett a füredi kapu elé, de a füredi kapusé lett a beívelés.

A 39. percben Miskei tálalt Mátó Gergő játékos elé a kaputól 15 méterre, de a tihanyi védelem visszazárva felszabadított az alapvonalon túlra, így füredi szöglet következett. A megítélt sarokrúgást hosszúra beívelték ahonnan visszafejelve, Mátó az elé érkező labdát a felső lécre bólintotta.
A hátralévő időben, mezőnyben harcoltak a csapatok.

A félidőben tombolasorsolással telt az idő, ahol a tihanyi szurkolók megosztották egymással a most zajló Gardafesztivál tapasztalatait, ahol hiányolták a halat!

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol abbamaradt, rengeteg mezőnymunkával. Az első helyzetre egy percet kellett várni, amikor Rapó Csanád füredi játékos a tihanyi 16-oson belül a labdát rosszul vette át, amire Sárdi kapus vetődve lecsapott.

Az 51. percben Gál Krisztián tihanyi játékos lövésre visszagurított labdát próbált kapura tekerni, de a blokkoló füredi védőkről kipattant szögeltre a labda.

Nem sokkal ezután a tihanyi Keszei Benjamin húzta meg a szélen védőjét lerázva és 14 méterről bombázott kapura, de a Szalkai megint a helyén volt és bravúrral védte a próbálkozást.
Az 56. percben tihanyi szöglet érkezett, a labda 10 méterről megfejelve a felső lécen pattant.

Az 58. percben Miskei kapott szép labdát középről, amivel a védelem mögé kerülve 14 méterről kapura lőtt, de fölé ment, így tihanyi kirúgás következett. 
A 60. percben a tihanyi kaputól 40 méterre szabadrúgást lőhetett a Füred, amit a 16-os vonalára íveltek, itt egy védő alászaladt, így a labda Miskei István elé került, aki 16 méterről belefejelt, de a tihanyiak pechjére magas ívben kapura tartva a kissé kint álló Sárdi fölött a hosszú felsőben landolt (2-0).

A 64. percben Miskei kapott remek labdát, amivel a kapu elé centerezve a kijövő Sárdi fölött elegánsan alápörgetve a labdát a hosszú alsóba helyezi (3-0).
Ezután 13 perc eseménytelen mezőnyjáték következett, a Füred megnyugodott, a Tihany kissé kapkodott.
A 77. percben Miskeit ugratták ki, de a partjelző lesállás miatt lengetett. 
A 78. percben Németh Kornél tihanyi játékos durván rátartott ellenfele lábára, a kemény belépőt a bíró sárgával jutalmazta.

A 81. percben Tóth Gergő füredi játékos szaporázta a szélen, de beadása Sárdi kapusé lett.

A 82. percben tihanyi eladott labdából került ziccerbe a Füred, de az akciót nem tudták góllal befejezni, mert Sárdi a kapuból kilépve hárított.

A 84. percben tihanyi szabadrúgást követően a hosszúra érkező labdát Stáhl Krisztián játékos kapura fejeli, de Szalkai kapus a sarokra leérve hárította a próbálkozást, tihanyi szöglet következett.

A 85. percben ismét tihanyi eladott labdából a füredi Tóth Péter került ziccerbe, de kissé kisodródott helyzetből a labdát gyengén ellövő játékos, a kapust találta el.

A hátralévő időben már egyik kapu sem forgott veszélyben, hosszabbítás nélkül, a 90.percben a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek.

Egy rendkívül érdekes találkozót láthattunk, nagy mezőny harccal, helyzetekkel, két kapufával. Az eredmény talán nem teljesen tükrözi a látottakat, mivel fociban, a Tihany teljesen felvette a versenyt, a magasabb osztályból érkezett, és oda visszavágyó vendéglátókkal, és jobban is kezdte a mérkőzést, csak a helyzeteivel jobban gazdálkodó Füred szerzett 3 gólt, amivel eldöntötte a 3 pont sorsát, és magabiztosnak tűnő eredményt ért el. A mérkőzésen jó játékvezetés és sportszerűség volt jellemző. Sok éve nem volt Füred-Tihany rangadó, most ebben a szezonban tavasszal játszanak még egyet.

Tudósított: Bereczky Zoltán

Hozzászólások