Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Megszorították az olimpiai bajnokot a magyarok

MTI- 2017.01.05. 23:14
1133
Kimondottan hasznos volt a találkozó Sabaté csapatának.

A magyar válogatott 24-21-re kikapott az olimpiai címvédő és házigazda Dánia csapatától a férfi kézilabda Bygma Kupa felkészülési torna első fordulójában, csütörtökön.

 

A Rio de Janeiróban aranyérmet nyert együttes 13 tagja ezúttal is szerepelt a keretben, csupán a jobbátlövő Mads Christiansen hiányzott a skandinávoknál.


Eredmény, 1. forduló (Aalborg):
Dánia-Magyarország 24-21 (8-10)
---------------------------------
a magyar válogatott gólszerzői: Harsányi és Nagy L. 5, Bánhidi 3, Ancsin, Bodó és Császár 2, Jamali és Ligetvári 1

A Lékai Mátét betegség, Balogh Zsoltot pedig sérülés miatt nélkülöző magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, és tartotta a lépést a hazaiakkal a telt házas, impozáns aalborgi csarnokban, sőt, többször is vezetett egy góllal. 
Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese bátor támadójátékot és szervezett, hatékony védekezést mutatott be, ennek köszönhetően a 22. percben már 8-6 volt az állás a javára. A végjátékban mindkét oldalon több pontatlanság is előfordult, egyedül a kapusok remekeltek igazán, így a különbség nem változott, 10-8-ra vezettek a magyarok.

A jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő együttesek hasonlóan folytatták a második felvonást, a vendégek előnye ismét nőtt (10-14). A dánok ekkor lendületbe kerültek, kihasználták ellenfelük hibáit és a 44. percben egyenlítettek (15-15).

A szegedi beállót, Bánhidi Bencét négy perccel később egy szándékosnak vélt szabálytalanság miatt - tévesen - azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők. A dánok ezt követően könnyű gólokkal a maguk javára fordították az állást (19-18), ekkor a bírók elküldték a kispadtól Sabaté kapitányt.

A magyarok iráni születésű balátlövője, Jamali Iman kettős emberhátrányból is betalált, de a hajrában több hiba jellemezte a vendégek játékát, így az olimpiai bajnok Dánia három góllal megnyerte a szinte végig rendkívül szoros mérkőzést.

Javier Sabaté a meccs előtt kijelentette, a legfontosabb, hogy csapata a saját játékát alakítsa, javítsa és próbálgassa. Ebből a szempontból kimondottan hasznos volt a találkozó, a célt pedig tökéletesen teljesítette az együttes.

A két csapat 34. alkalommal találkozott egymással, a mérlegük két döntetlen mellett immár egyaránt 16 magyar és dán győzelem.

további eredmény:
Izland-Egyiptom 30-27 (13-14)

a további program:
péntek (Skjern):
Magyarország-Izland 18.00
Dánia-Egyiptom 20.15
vasárnap (Aarhus):
Egyiptom-Magyarország 18.00
Dánia-Izland 20.15

 

Hozzászólások