Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.16., csütörtök (Valter)
  • Főoldal
  • Sport
  • Saját idejét szeretné javítani az egyetlen veszprémi olimpikon Rióban

Saját idejét szeretné javítani az egyetlen veszprémi olimpikon Rióban

Káposztás Vivien- 2016.07.27. 16:00
1099
Veszprém egyetlen Rióba induló olimpikonját köszöntötték szerdán a Városházán.

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul a riói olimpián
Forrás:Off Média

A Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, ez alkalomból Brányi Mária alpolgármester búcsúztatta a megmérettetés előtt.

Brányi Mária köszöntötte az olimpiai kvótát szerzett sportolót
Forrás:Off Média

- A bátyja nyomdokait követve, óvodás korában kezdett el úszni, nagyon szorgalmas és céltudatos már kiskorától fogva. Bemutatta, hogy tanulás (a Lovassy gimnázium 4-es, 5-ös tanulója Kristóf) mellett is lehet világszínvonalú sporteredményeket elérni. Persze ez rengeteg áldozattal és lemondással jár - mondta a 19 éves fiút felkészítő edző, Szokolai László.

Kristóf szerényen és visszafogottan nyilatkozott, de elmondta, hogy az 1500 méteres gyorsúszás nem olyan kegyetlen dolog, mint amilyennek sokan képzelik, hiszen "csak" 15 perc és szerinte a 100 méter semmivel sem egyszerűbb, mint az 1500.

Kristóf szerényen, visszafogottan nyilatkozott a sajtónak
Forrás:Off Média

Kristóf eddig is szép eredményeket ért el: 16. helyezett lett idén Londonban a felnőtt Eb-n, junior világbajnok volt nyílt vízen Hollandiában, és a Világkupa 5. helyet szerezte meg Füreden 10 km-en, felnőtt mezőnyben.

A Rióba induló 1500-as csoportban a másik magyar versenyző Gyurta Gergely. Ebben a kategóriában, férfi gyorson dinamikus a fejlődés, sokkal komolyabb időeredménnyel lehetett bekerülni, mint korábban eddig bármikor - mondta az edző.

A negyvenöt induló közül a legjobb nyolcba jutásra nincs esélye a papírforma szerint Kristófnak, de nem is ez a cél.

Rasovszky Kristóf és Szokolai László közösen utaznak Rióba
Forrás:Off Média

Az edző úgy gondolja, hogy a riói olimpiai a jövő évi budapesti világbajnokság előtt egy megfelelő tér a gyakorlásra, a minél jobb eredmény elérésére, de a döntő nem lehet cél - mondta Szokolai László. Fantasztikus eredmény lenne, ha a saját idején tudna javítani.

Kristóf július 30.-án indul Rióba az edzőjével, és augusztus 12-én úszik majd.

Mi nagyon szurkolunk!

Hozzászólások