Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.29., kedd (Mihály)

Cukiság! Plüssállattal vigasztalódott az árva koalakölyök (videó)

MTI- 2016.09.20. 21:00
1135
Plüsskoalával vigasztalódott egy anyátlanul maradt nyolc hónapos koalakölyök Ausztráliában.

A Shayne-nak nevezett fiatal állatot az országút mellett találták meg, miután az anyját halála gázolta egy autó a kelet-ausztráliai Queenslandben - közölte az Australia Zoo nevű állatkert vadkórháza.

"Ma újra nálunk volt egy vizsgálaton, jó bőrben van, már 1,77 kilogramm" - mondta Elisha Dyck, az állatkórház szóvivője kedden.

Az állatkert szerint Shayne az anyja hátán kapaszkodott, amikor a baleset történt. A kölyökállat az utat szegélyező bokrok közé repült. Amikor a baleset helyszínétől 20 méterre megtalálták, éppen két varjú ellen próbálta megvédeni magát - mesélték az állatkert dolgozói.

A kis kölyköt most a gondozók táplálják. Hogy ne érezze magát egyedül a kosarában, plüsskoalát helyeztek mellé. Úgy tűnik, Shayne boldog a pótlékkal, úgy bújik hozzá, mintha a mamája lenne. Ha nagyobb lesz, a gondozók elkezdik arra nevelni, hogy egy nap vissza kell térnie a vadonba.

Az Australia Zoo-t a természetfilmjeiről és tévéműsorairól ismert Steve Irwin, a "Krokodilvadász" és felesége, Terri alapította. Irwin 2006-ban a Nagy-korallzátonynál forgatott, amikor tüskés rája támadta meg, szúrása halálos sebet ejtett a tudóson.

A koalák, az ország emblematikus állatai számára nagy veszélyt jelent a klímaváltozás, élőhelyük zsugorodása, a kutyatámadások, az autóbalesetek és a klamídiafertőzés. A vadon élő állatok kórháza átlagosan havonta 70-80 koalát lát el.

Az első brit gyarmatosítók idején, 1788-ban több mint 10 millió koala élt a kontinensen. Mivel a fák lombjai között élnek, nehéz megbecsülni, hányan vannak, 2012-ben nagyjából 330 ezerre tették a számukat.

Hozzászólások